Lessentabel

Vak3e jaar4e jaar
Aardrijkskunde11
AV11
Economie99
Engels22
Flex23
Frans22
Geschiedenis11
Godsdienst22
LO22
Natuurwetenschappen21
Nederlands44
POP Economie11
Wiskunde33
3232

Wat ga je leren?

De focus ligt op het vak Bedrijfseconomie. Je leert o.a. hoe je in een bedrijf boekhoudkundige, commerciële en HR-activiteiten kan ondersteunen. Je gaat aan de slag met allerhande bedrijfsdocumenten en maakt kennis met logistiek en transport. De opgedane kennis wordt meteen in de praktijk omgezet: je talenkennis en ict-vaardigheden zal je in deze richting ook heel functioneel kunnen inschakelen.

Voortraject

Alle basisopties uit het tweede jaar, behalve die met een B-programma, geven uitzicht op deze studierichting.

Toekomstgericht

Na deze richting kan je nog verschillende kanten uit. In de derde graad is de logische vervolgrichting: ‘Bedrijfsorganisatie’.

Ook dit is een richting in de dubbele finaliteit. Dat betekent dat je na het zesde jaar kan beslissen om onmiddellijk door te stromen naar de arbeidsmarkt. In het zesde jaar behaal je namelijk de beroepskwalificaties ‘Boekhoudkundig Assistant’ en ‘HR-Assistant’.

Ook de richtingen ‘Commerciële Organisatie’ en ‘Internationale handel en logistiek’ sluiten perfect aan na de tweede graad. Deze richtingen uit de dubbele finaliteit bereiden voor op de beroepskwalificatie ‘Commercieel assistent’ en ‘Medewerker (inter)nationaal goederenvervoer’.

Ook verder studeren behoort tot de mogelijkheden. We denken hierbij vooral aan professionele bachelors binnen het studiedomein Handelswetenschappen en Bedrijfskunde.

Voor wie is deze richting bedoeld

Je bent geïnteresseerd in de werking van kleine, middelgrote of grote ondernemingen en hun plaats op de (internationale) markt.

Je hebt interesse voor zowel de financiële als de maatschappelijke component van het bedrijfsleven.

Je houdt van administratieve taken binnen verschillende bedrijfsafdelingen en in de transportsector: ordenen van documenten, gebruik van digitale tools, plannen van afspraken, notuleren bij vergaderingen, opstellen van verzendbrieven,….

Je kan nauwkeurig werken en hebt aandacht voor orde en netheid, werkt gestructureerd en planmatig en hebt oog voor kwaliteit.

Je kan plichtsbewust met geld omgaan en hebt verantwoordelijkheidsgevoel.

Je kan klantgericht communiceren, adviseren en begeleiden.

Je gebruikt talen graag in een concrete context en praat dus vlot in meerdere vreemde talen.

Je bent hulpvaardig en bereid om concrete uitdagingen aan te pakken.

Je werkt graag met cijfers, tabellen, statistieken,…