Lessentabel

Vak3e jaar4e jaar
Aardrijkskunde11
AV11
Biologie22
Chemie22
Engels22
Flex11
Frans44
Fysica22
Geschiedenis22
Godsdienst22
LO22
Nederlands44
POP STEM22
Wiskunde55
3232

Wat ga je leren?

Natuurwetenschappen is een sterk theoretische studierichting in de doorstroomfinaliteit. Je combineert een brede algemene vorming met een focus op de wetenschappen: biologie, chemie en fysica. Een stevige verdiepte basis Wiskunde is een must. Je bent in staat om empirisch en deductief aan probleemoplossingen te werken.

Voortraject

Alle basisopties uit het tweede jaar, behalve die met een B-programma, geven uitzicht op deze studierichting.

Toekomstgericht

De studierichting Natuurwetenschappen geeft toegang tot de volgende richtingen in de derde graad: Biotechnologische en chemische wetenschappen, Moderne talen-wetenschappen, Technologische wetenschappen en Engineering en Wetenschappen-Wiskunde.

Bij al deze richtingen krijg je een brede vorming waardoor het ruime keuzemogelijkheden heeft in het hoger onderwijs. Je kan zowel een professionele bachelor als een academische bachelor met aansluitend een masteropleiding volgen. Bovendien biedt de richting een goede voorbereiding op het ingangsexamen Geneeskunde.

Logische vervolgopleidingen zijn Geneeskunde, Biomedische wetenschappen, Fysica, Chemie, Industriële wetenschappen, …

Voor wie is deze richting bedoeld

Je volgde met veel enthousiasme de lessen Wiskunde en NRT. Je ging voor deze vakken ook met de verdiepende doelen aan de slag.

Je bent nieuwsgierig van aard, zoekt naar verklaringen, wil zelf experimenteren, zoekt naar verbanden en kan logisch redeneren.

Je bent in staat om geordend te denken en gestructureerd en nauwkeurig te werken.

Je gaat graag op onderzoek en bent nieuwsgierig naar verklaringen voor wetenschappelijke fenomenen.

Je ziet wiskundige en natuurkundige problemen als een uitdaging en blijft naarstig zoeken naar mogelijke oplossingen. Je bent een echte doorzetter op dat gebied en geeft niet gemakkelijk op als het wat moeilijker wordt.

Je houdt van analytisch en inzichtelijk denken.

Je bent bereid om je experimenten neer te schrijven in een wetenschappelijk verslag.