1B

TALENTEN ONTDEKKEN OP JE EIGEN TEMPO

Als je niet alle leerstof van de lagere school begrepen en verworven hebt en je geen getuigschrift basisonderwijs hebt behaald, dan is onze 1B iets voor jou. 


ANDERS LEREN

Wie wil leren, moet niet altijd met de neus in de boeken zitten. We vervangen het gewone schoolleven dan ook geregeld door thema's en projecten. Wat je zelf ziet, ruikt, doet of maakt, blijft langer bij.

         

In het klasuur wordt elke week naar iedereen geluisterd. Je overloopt ook samen wat je de komende week zal doen.

 

AANGEPAST TEMPO

We werken op een aangepast tempo en leggen er de nadruk op basisvaardigheden.
Je krijgt een leertraject op maat. We kijken naar je sterktes, werkpunten, talenten vanuit verschillende perspectieven, op verschillende momenten, met verschillende evaluatie-instrumenten en in verschillende situaties. Zo brengen we in kaart wat je al kan. 

We doen dit via...

MENTOR­GESPREKKEN
Je krijgt een mentor toegewezen die je een heel schooljaar van nabij volgt. Iedere 6 weken heb je een mentorgesprek over je leertraject: Hoe voel je je op school? Wat loopt goed? Waar zitten nog groeikansen?

KLASSENRADEN
Je groep leerkrachten verzamelt al de gegevens die ze van jou tot dan hebben. Ze bespreken samen waar je staat in je leertraject, waar je groeikansen hebt, welke begeleiding je eventueel nodig hebt.   

HET RAPPORT
Je evaluatiegegevens worden verzameld in het rapport dat jij en je ouders krijgen. Op het rapport vind je cijfers en geschreven feedback op maat.   

HET OUDERCONTACT
Je ouders gaan in gesprek met je mentor om samen te bekijken welke weg je hebt afgelegd en hoe we je samen nog verder kunnen doen groeien.

 

HOE ZIET JE SCHOOLJAAR ERUIT?

Je start het schooljaar met een introductieweek. Een warm onthaal zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt. In die week krijg je de tijd om je school, je nieuwe klas en je leerkrachten te leren kennen. Je ontdekt de leermogelijkheden van je nieuwe chromebook. Hoe werkt een digitale agenda? Hoe kan ik alles leren plannen? Hoe pak ik een groepswerk aan? Wat is Smartschool en hoe werkt dat? … We sluiten onze verrijkende week af met een kennismakingstweedaagse op verplaatsing.

 

Daarna zal je telkens een lesblok van zes weken hebben dat wordt afgesloten met een projectweek of een verkenningsweek. En dit vijf keer per schooljaar. In de lesblokken van zes weken is er telkens een themaweek. Deze zal in de derde of vierde lesweek gehouden worden en dan werk je binnen de verschillende vakken rond eenzelfde thema (bijvoorbeeld: feesten, natuur, actualiteit, wereld, …). Ook buitenschoolse activiteiten, bezoeken en uitstappen maken deel uit van zo'n themaweek.

Er zijn drie projectweken tijdens het schooljaar. Jij mag kiezen in welk project je je volledig wil onderdompelen: STEM, sport & wetenschappen, taal & cultuur, kunst & creatie of maatschappij & welzijn. Je kan bijvoorbeeld drie maal voor het project STEM kiezen. In dat geval zal er dan opbouwend gewerkt worden qua moeilijkheidsgraad en uitdaging. Je kan evengoed elke keer kiezen voor iets anders en zo meerdere thema’s uitdiepen. Een uitstap kan tijdens deze projectweken ook op het programma staan. 

Daarnaast heb je ook drie verkenningsweken. Tijdens deze weken verken je de verschillende beroepen binnen een bepaald domein. Zelf een deeltje van het beroep uitvoeren of eens praten met iemand die het beroep dagelijks uitoefent, horen hier zeker bij.

 

Hier vind je de boekenlijst voor 1B.

Lessenrooster

  Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
1 Klasuur MAVO Nederlands Natuur & Ruimte MAVO
2 Wiskunde Nederlands Wiskunde Wiskunde MAVO
3 Natuur & Ruimte Frans Engels Godsdienst Frans
4 Natuur & Ruimte Wiskunde Frans Nederlands Nederlands
5 Techniek LO   Techniek Verkennende module
6 Techniek LO   Techniek Artistieke vorming
7 Godsdienst     Leren leren Artistieke vorming
8 Huiswerkklas     Geschiedenis  

Wens je meer informatie over onze school?

Neem contact op via de onderstaande gegevens of download onze schoolbrochure

Campus Veldstraat
Veldstraat 11
1880 Kapelle-op-den-Bos

Campus Mechelseweg
Mechelseweg 129
1880 Kapelle-op-den-Bos

015 71 93 70

info@kobos.be

Bekijk alvast onze brochure:Schoolbrochure