2B

TALENTEN ONTDEKKEN OP JE EIGEN TEMPO

In 2B leer je net als in 1B vooral al doende, eerder dan uit boeken. Ook hier werk je projectmatig in een kleinere klas.

Als leerling van 2B krijg je de basisoptie economie & organisatie en maatschappij & welzijn elk vijf uur aangeboden, waardoor je hier echt in ondergedompeld wordt.

Maatschappij & Welzijn

Je leert hoe mensen zich gedragen en samenleven. Je bent geboeid door de zorg voor mensen, voor opvoeding en begeleiding van mensen met een specifieke zorgbehoefte, begeleiding van jong en oud.

Je wil later een beroep uitoefenen waarbij de mens centraal staat. Sociale en communicatieve vaardigheden zijn hierbij belangrijk. In dit studiedomein steek je wat op over alle sociale situaties, over culturele en politieke ontwikkelingen, maar ook over mode en lifestyle. Dit is een domein voor jou als werken met mensen je aanspreekt en je graag creatief bezig bent.

Economie & Organisatie

Je bent geïnteresseerd in de economische processen in onze maatschappij. Het spel tussen vraag en aanbod wil je helemaal doorgronden. Hoor je op het nieuws iets over ondernemen, investeren of marketing, dan spits je de oren. Leer je dit later met ingewikkelde vraagstukken en wiskundige formules begrijpen, dan ligt de wereld aan je voeten. Bovendien hou je van taal. Je kan het goed uitleggen en wil dat ook in andere talen vlot kunnen.

Een studiedomein als Economie en Organisatie doet je de wereld een beetje beter begrijpen, en dat is wat jou echt interesseert.

 

HOE ZIET JE SCHOOLJAAR ERUIT?

Net als in het eerste jaar begin je met een introductieweek die je afsluit met een kennismakingstweedaagse.

Ook de lesblokken en themaweken van het eerste jaar komen terug.

In de loop van het jaar heb je opnieuw drie projectweken. Tijdens deze weken ga je dieper in op de twee basisopties nl. economie & organisatie en maatschappij & welzijn en kijk je hoe het er in de praktijk aan toe gaat door een bedrijfsbezoek, een bezoek aan een winkel enz.

Het grote verschil met het eerste jaar is dat je geen verkenningsweken meer hebt, maar wel drie uitdagingsweken. Hierin heb je een aantal opbouwende synthesemomenten. In de eerste twee weken zijn er een aantal dagen met synthesemomenten, de rest van de week zijn er extra uitdagende oefeningen voor wie goed mee is, en is er remediëring voor wie dat nodig heeft.

In de derde uitdagingsweek zijn er wat meer synthesemomenten.

 

Hier vind je de boekenlijst voor 2B.

Lessenrooster

  Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
1 Klasuur Basisoptie Economie & organisatie MAVO Nederlands Wiskunde
2 Natuur & ruimte Basisoptie Economie & organisatie MAVO Basisoptie maatschappij & welzijn Nederlands
3 Frans Wiskunde Wiskunde Basisoptie maatschappij & welzijn Basisoptie Economie & organisatie
4 Nederlands Engels Basisoptie Economie & organisatie Basisoptie maatschappij & welzijn Basisoptie Economie & organisatie
5 Godsdienst Techniek   Frans LO
6 Basisoptie maatschappij & welzijn Techniek   Artistieke vorming LO
7 Basisoptie maatschappij & welzijn     Artistieke vorming Godsdienst
8 Huiswerkklas        

Wens je meer informatie over onze school?

Neem contact op via de onderstaande gegevens of download onze schoolbrochure

Campus Veldstraat
Veldstraat 11
1880 Kapelle-op-den-Bos

Campus Mechelseweg
Mechelseweg 129
1880 Kapelle-op-den-Bos

015 71 93 70

info@kobos.be

Bekijk alvast onze brochure:Schoolbrochure