Kantoor

3e graad

Domein: Economie en organisatie | Arbeid

Wat ga je leren

Vanaf het vijfde jaar doorloop je in het vak Administratief medewerker klantendienst alle taken binnen een commerciële onderneming. Ondertussen voer je de typische activiteiten uit op de pc, aan de telefoon, per e-mail,... Voor de basisvaardigheden van het dubbel boekhouden gebruik je een professioneel boekhoudpakket en in het zevende jaar ERP software.

Dit vak is een goede voorbereiding op de wekelijkse stage in het vijfde, het zesde en het zevende jaar en op de oefenfirma in 7 Kantoor. Je administratieve, communicatieve en commerciële vaardigheden gebruik je niet alleen in de praktijk tijdens wekelijkse stages en blokstages, maar ook bij het organiseren van evenementen voor externe organisaties. In deze studierichting doe je zo naast kennis ook veel praktijkervaring op.

Voortraject

Deze richting is het logische vervolg op de tweede graad kantoor. Je kan ook vanuit andere richtingen overschakelen naar kantoor, als je interesse hebt in administratie en nauwkeurig en ordelijk kan werken.

Voor wie is deze richting bedoeld

Je voorkeur gaat uit naar praktische vorming en stages lijken jou interessant? Je wordt aangetrokken door samenwerken met collega's in een waaier van administratieve taken in een kleine of grote onderneming? Veelvuldig pc-werk schrikt je niet af?

Dan is de studierichting Kantoor iets voor jou!

Toekomstgericht

De meeste jongeren verhogen hun kansen op de arbeidsmarkt nog met een 7de specialisatiejaar. De bedrijfsgerichte opleiding helpt jou om je soepel in te schakelen in een bedrijfsadministratie.

Na het 7de jaar ontvang je het diploma secundair onderwijs. Na je zevende jaar kan je eventueel nog een SYNTRA-opleiding volgen.

 

Lessentabel
Vak 1e jaar 2e jaar
Administratief medewerker klantendienst 14 12
Project algemene vakken 4 4
Stages 4 8
Frans 3 3
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Engels 2 2
Zakelijke communicatie Nederlands 2 0
  33 33

Boekenlijst

Download hieronder de boekenlijst die nodig is om deze richting te volgen.