Mode

3e graad

Domein: Maatschappij en welzijn | Arbeid

Wat ga je leren

Etaleren, presenteren en verkopen van artikelen zijn belangrijk in de commerciële presentatie en lifestyle. Vakgerichte tekeningen maak je met het softwarepakket Illustrator en in de retouchezaak leer je vakkundig en zelfstandig kleding aanpassen naar maat van de klant. De algemene vorming wordt in de richting mode evenmin verwaarloosd. Vakken als Frans, Engels en toegepaste informatica spelen in op je taal- en computervaardigheden. In PAV (Project Algemene Vakken) worden actuele thema’s behandeld, waarin maatschappelijke vorming, Nederlands en rekenvaardigheden verwerkt zitten.

Stages in kleding- en retouchezaken bereiden je voor op de concrete beroepspraktijk in de modebranche. Als medevennoot in de leeronderneming van het zevende jaar leer je een eigen zaak opstarten en uitbaten. Een buitenkans om zeer concrete ervaring op te doen in de financiële en administratieve kant van een zelfstandige onderneming. Mode studeren is een uitdaging voor creatief denken en doen!

 

Voortraject

Je hebt de tweede graad Mode goed beëindigd.

Voor wie is deze richting bedoeld

Als je de vaardigheden die je in de tweede graad mode geleerd hebt, wil verfijnen en toetsen in levensechte omgevingen, dan ben je hier op je plaats.

Toekomstgericht

Je technische opleiding en je ervaring in winkels en bedrijven zorgen ervoor dat je aan de slag kan als verkoper of zaakverantwoordelijke in een mode-, decoratie- of interieurzaak. Als retoucheuse kan je zowel in een bedrijf als op zelfstandige basis werken.

Dit opent de mogelijkheid om een eigen zaak op te starten. Mits een goede studiemotivatie en een juiste studiekeuze kan je verder studeren in studierichtingen in het SenSe (secundair na secundair) en hogere modeopleidingen.

Lessentabel
Vak 1e jaar 2e jaar
Commerciƫle presentatie en lifestyle 10 5
Mode 6 7
Project algemene vakken 4 4
Retouches 4 5
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Engels 2 2
Frans 2 2
Stages 0 4
  32 33

Boekenlijst

Download hieronder de boekenlijst die nodig is om deze richting te volgen.