Economie-optie Talen

Domein: | Doorstroom

Wat ga je leren

Je krijgt vier uur economie en vijf uur Frans per week. Bij economie leer je wat de kern van ondernemen is en hoe het is om in een onderneming  te werken. Daarnaast kom je te weten dat ondernemen risico’s inhoudt en hoe je die kan beheersen. Je leert welke verkoopstrategieën ondernemingen hanteren en wat grote en kleine ondernemingen zijn. Je leert bedrijfsresultaten en statistieken te interpreteren. Je ontdekt wat produceren voor de wereldmarkt inhoudt en wat groei en welvaart precies betekent.

Daarnaast krijg je de algemene vakken en vier uur wiskunde. Naast Frans krijg je ook drie uur Engels en vier uur Nederlands per week. In het vierde jaar krijg je ook één uur Duits per week.

 

Voortraject

Alle basisopties uit het tweede jaar, behalve die met een B-programma, geven uitzicht op deze studierichting. Je moet natuurlijk wel geïnteresseerd zijn voor vakken met een economische inslag.

Voor wie is deze richting bedoeld

Ben je geïnteresseerd in economie? Ben je uitermate geboeid door de financiële wereld? Ben je benieuwd naar de relatie tussen producent en gebruiker? Ben je communicatief? En heb je bovendien een talenknobbel? Dan is de richting economie- optie Frans iets voor jou!

Toekomstgericht

De rechtlijnige verderzetting van deze studierichting in de derde graad is Economie-Talen. Ook de richting Humane wetenschappen behoort tot de mogelijkheden, mits inhaalpakket. De overstap naar de richting Moderne talen-Wetenschappen is eveneens mogelijk.
 
Voor wie het pakket algemene vakken te zwaar of te theoretisch wordt, is de richting Secretariaat-talen zeker een interessante uitweg. Ook voor deze richting
is een inhaalpakketten nodig voor bv. Duits (Secretariaat-Talen).

Meer informatie

Bekijk hier het filmpje voor meer informatie.
https://drive.google.com/file/d/1TH7mV6H0TknZXR7E9tnDcdAVWp0XFb2M/view

 

Lessentabel
Vak 2e jaar
Godsdienst 2
Aardrijkskunde 1
Geschiedenis 2
Lichamelijke opvoeding 2
Biologie 1
Chemie 1
Fysica 1
Engels 3
Frans 4
Nederlands 4
Muzikale opvoeding 1
Informatica 1
Wiskunde 4
Economie 4
Duits 1
  32

Boekenlijst

Download hieronder de boekenlijst die nodig is om deze richting te volgen.