Techniek wetenschappen

Domein: STEM | Dubbel

Wat ga je leren

Naast een stevige theoretische vorming zal je je inzicht in de wetenschappen vergroten en dit vooral langs proefondervindelijke weg. Je bestudeert de natuurwetenschappelijk wereld zowel biologisch, chemisch als natuurkundig.

Door laboratoriumoefeningen leer je en oefen je experimentele vaardigheden. Daarnaast leer je ook de vereiste basisattitudes in verband met het veilig omgaan met stoffen en labmateriaal. Met je wiskundige en ICT-vaardigheden zal je leren meetresultaten te verwerken en processen te stimuleren.

Voortraject

Alle basisopties uit het tweede jaar, behalve die met een B-programma, geven uitzicht op deze studierichting. Je moet natuurlijk wel geïnteresseerd zijn voor vakken met een wetenschappelijke inslag en voor wiskunde.

Voor wie is deze richting bedoeld

Je bent goed in wiskunde. Je bent geboeid door wetenschappen en vindt experimenteren een uitdaging. Je hebt de nodige vaardigheden om nauwkeurig laboratoriumwerk uit te voeren. Je voert graag zelfstandig onderzoek uit naar wetenschappelijke problemen. Dan is Techniek-Wetenschappen de richting die je zoekt!

Toekomstgericht

De rechtlijnige verderzetting van deze studierichting in de derde graad is Techniek-Wetenschappen.

Lessentabel
Vak 2e jaar
Godsdienst 2
Aardrijkskunde 1
Geschiedenis 1
Lichamelijke opvoeding 2
Biologie + LAB 2
Chemie + LAB 4
Fysica + LAB 4
Engels 2
Frans 3
Nederlands 4
Wiskunde 6
Informatica 1
  32

Boekenlijst

Download hieronder de boekenlijst die nodig is om deze richting te volgen.

Andere richtingen in het domein STEM