Latijn- optie wiskunde

Domein: | Doorstroom

Wat ga je leren

De opgedane kennis uit de eerste graad wordt verder uitgebreid. Het deel spraakkunst ruimt meer en meer plaats voor het bestuderen van teksten.

Zo word je uitgenodigd om de schoonheid van een tekst te leren ontdekken en wordt je taalgevoel aangescherpt. De aandacht voor het bestuderen van de Romeinse samenleving en cultuur blijft. Maar Latijn studeren doe je niet enkel om die oude talen te leren kennen, het leert je ook probleemoplossend denken.

Bovendien is het een goede oefening om vreemde talen aan te leren. In deze richting heb je vijf uur Latijn en vijf uur wiskunde per week.

Voortraject

Je slaagde voor de eerste graad in de optie Latijn en je bent goed in wiskunde.

Voor wie is deze richting bedoeld

Je volgde Latijn in de eerste graad en je bent goed in wiskunde. Je studeert graag en regelmatig en je bent geboeid door de taal en de cultuur van de Romeinen. Dan is Latijn - optie wiskunde de goede richting voor jou!

Toekomstgericht

De rechtlijnige verderzetting van deze studierichting in de derde graad is Latijn-Wiskunde of Latijn-Wetenschappen. Vanuit deze richting zijn ongeveer alle andere opties nog mogelijk. Voor sommige richtingen zal wel een inhaalpakket nodig zijn.

Lessentabel
Vak 2e jaar
Godsdienst 2
Aardrijkskunde 1
Geschiedenis 2
Lichamelijke opvoeding 2
Biologie 1
Chemie 1
Fysica 1
Engels 2
Frans 3
Nederlands 4
Plastische opvoeding 0
Muzikale opvoeding 1
Latijn 5
Wiskunde 5
Informatica 1
Duits 1
  32

Boekenlijst

Download hieronder de boekenlijst die nodig is om deze richting te volgen.