Word jij onze nieuwe collega? 
Kijk dan snel naar onze vacatures of solliciteer vrij!

Werken op KOBOS, dat is…

werken in een school die ruimte geeft om je te ontplooien

Onze slogan ‘Talenten ontdekken, ontwikkelen en ontplooien’ geldt ook voor ons personeel. Enerzijds kan je je verder ontwikkelen door samen te werken in werkgroepen, vakgroepen en unit- of onderwijsteams. Anderzijds krijg je ook de kans om vormingen te volgen.

Door te werken met speciale lesuren (zoals flex, POP, VOP, module+) en met ruimtes die er wat anders uitzien dan gewone klaslokalen (zoals de polyvalente ruimte, het open leercentrum, flexlokalen, labs,…), kan je je ook als leerkracht helemaal uitleven en je talenten naar boven laten komen.

werken in een groene en sportieve school

Ook als leerkracht mag je gebruik maken van de sportzalen, sportvelden en de looppiste. Elk jaar is er een start-to-run programma voor leerlingen en leerkrachten. We organiseren eveneens sportwedstrijden tussen leerkrachten en leerlingen. Bovendien zit je op campus V in een groene omgeving. Het gemeentelijke zwembad bevindt zich op wandel afstand van campus M.

werken in een digitale omgeving

Onze leerlingen én leerkrachten krijgen allemaal een chromebook of laptop van de school. KOBOS zet dan ook heel sterk in op de digitale vaardigheden, zowel bij de leerlingen als bij haar personeel. Iedere leraar werkt met Google classroom en smartschool. Je kan ook verschillende apps inzetten als leermiddel.

werken in een school met inspraak voor jou

Doordat je lid bent van een vakgroep en een unitteam of onderwijsteam, heb je uiteraard ook inspraak in wat er op school gebeurt op pedagogisch vlak. Daarnaast kan je je ook engageren voor verschillende werkgroepen, waarmee je ook telkens een beetje je stempel op onze school drukt. Om dit alles praktisch mogelijk te maken zijn er vaste overlegmomenten op dinsdag.

werken in een school in de wereld

We blijven uiteraard niet alleen binnen de muren van ons klaslokaal met onze leerlingen. Niets is zo belangrijk als ook eens over het muurtje te kijken. Als leerkracht begeleid je dus ook mee uitstappen, uitwisselingen, vakoverschrijdende projecten, bedrijfsbezoeken, buitenlandse reizen, stages enz. Lesgeven op KOBOS secundair is heel wat meer dan ‘je lesje geven’ en dat maakt het precies zo boeiend! Bovendien zijn deze zaken uitgelezen kansen om je leerlingen eens op een andere manier te leren kennen.

werken in een warme school

Sowieso staat de deur van directie en alle collega’s open. We organiseren regelmatig activiteiten. Maandelijks is er het FOS (Fun Op School)-café op vrijdagavond waarbij collega’s bij een hapje en een drankje kunnen bijpraten. Ieder jaar krijg je een uitnodiging voor “Op de koffie”: tijdens de middag is er tijd voor een gezellige babbel met directie en groepjes collega’s bij een kop koffie en iets lekkers. Er is het jaarlijkse personeelsfeest, personeelsweekend en schooljaarafsluiter. Bovendien helpen we je ook op professioneel gebied: je staat er niet alleen voor. Er is de aanvangsbegeleiding, er zijn de vakgroepen, de unitteams en onderwijsteams. School maak je immers samen!

Nog enkele interessante weetjes

Heb je in de privésector gewerkt als werknemer of zelfstandige, dan kan voor sommige knelpuntambten of – vakken tot 10 jaar beroepservaring meetellen voor je geldelijke anciënniteit. Daarnaast kan je voor sommige technische en praktische vakken ook nuttige ervaring meenemen in je anciënniteit.
Kijk zeker eens op
www.onderwijs.vlaanderen bij bekwaamheidsbewijzen en nuttige ervaring.

Minimaal moet je een bachelordiploma behaald hebben. Samen bekijken we dan welke vakken je kan en mag onderwijzen met je diploma. Daarnaast is het wenselijk om in de loop van je schoolcarrière je bekwaamheidsbewijs voor leraar te behalen.
Dit kan je combineren met werken in het onderwijs.

Het hart van onze school bevindt zich in de Veldstraat 11 te Kapelle-op-den-Bos. Voor onze lessen beschikken we over twee campussen waar telkens een overdekte fietsenstalling is en er is de mogelijkheid om te douchen. Wie met de fiets komt, kan een fietsvergoeding aanvragen.
Parkeermogelijkheden zijn er bij of dichtbij de twee campussen. Beide campussen zijn ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer (bus en trein).

Onze school heeft studierichtingen in de drie finaliteiten (doorstroom (domeinoverstijgend en domeingebonden), dubbele en arbeidsfinaliteit) en in de domeinen economie en organisatie, taal en cultuur, STEM en Maatschappij en Welzijn.