𝑬𝒆𝒏 𝒅𝒊𝒆𝒑𝒆 𝒃𝒖𝒊𝒈𝒊𝒏𝒈! 𝙴𝚎𝚗 𝚘𝚘𝚛𝚟𝚎𝚛𝚍𝚘𝚟𝚎𝚗𝚍 𝚊𝚙𝚙𝚕𝚊𝚞𝚜! 𝙀𝙚𝙣 𝙡𝙖𝙙𝙞𝙣𝙜 𝙗𝙚𝙬𝙤𝙣𝙙𝙚𝙧𝙚𝙣𝙙𝙚 𝙗𝙡𝙞𝙠𝙠𝙚𝙣! 𝐄𝐞𝐧 𝐚𝐩𝐞𝐭𝐫𝐨𝐭𝐬𝐞 𝟔𝐒𝐓! (En terecht)

🧑‍🤝‍🧑

Dit alles konden we vandaag aanschouwen tijdens het 𝖕𝖑𝖊𝖈𝖍𝖙𝖎𝖌 𝖒𝖔𝖒𝖊𝖓𝖙 waarop 6ST 𝘩𝘶𝘯 𝘷𝘦𝘳𝘩𝘢𝘭𝘦𝘯 𝘷𝘰𝘰𝘳𝘭𝘢𝘴. Het hele resultaat is volledig 𝐊𝐎𝐁𝐎𝐒-ρ𝗋ⱺⱺ𝖿 ωα𐓣𝗍 4 𝐋𝐀𝐓 𝐁 voorzag, onder deskundige leiding van 𝚖𝚎𝚗𝚎𝚎𝚛 𝙿𝚎𝚌𝚌𝚎𝚞, de ᴄᴏᴠᴇʀᴛᴇᴋᴇɴɪɴɢ éɴ ᴅᴇ ɪʟʟᴜsᴛʀᴀᴛɪᴇs bij de verschillende verhalen. Hiervoor namen de vierdes interviews af bij de zesdes om kennis te maken en het verhaal zo authentiek mogelijk te kunnen illustreren. Het boekje was net niet klaar en gedrukt om het moment hélemaal af te maken, maar… we zijn in volle verwachting!

📖

Het boekje is het resultaat van 𝙚𝙚𝙣 𝙖𝙪𝙩𝙚𝙪𝙧𝙨𝙧𝙚𝙨𝙞𝙙𝙚𝙣𝙩𝙞𝙚, in samenwerking met 𝚅𝚎𝚛𝚊 𝚅𝚊𝚗 𝚁𝚎𝚗𝚝𝚎𝚛𝚐𝚑𝚎𝚖, het is een intensief traject om de 𝘭𝘦𝘦𝘴𝘷𝘢𝘢𝘳𝘥𝘪𝘨𝘩𝘦𝘪𝘥 𝘦𝘯 -𝘣𝘦𝘷𝘰𝘳𝘥𝘦𝘳𝘪𝘯𝘨 𝘵𝘦 𝘷𝘦𝘳𝘴𝘵𝘦𝘳𝘬𝘦𝘯. Daarnaast ligt ook de focus op ᥴ𝕣ꫀꪖ𝕥ⅈꫀᠻ ડᥴꫝ𝕣ⅈ𝕛ꪜꫀꪀ, dat mondde uit in persoonlijke verhalen waarin elke leerling 𝗲𝗲𝗻 𝗻𝗶𝗲𝘂𝘄𝗲 𝘄𝗲𝗿𝗲𝗹𝗱 schiep. Als schepper mochten ze helemaal zelf kiezen hoe ze dat deden, enige voorwaarde: een verhaal in de ik-vorm!

🗺️

En of het een 𝙞𝙣𝙩𝙚𝙣𝙨𝙞𝙚𝙛 𝙩𝙧𝙖𝙟𝙚𝙘𝙩 was! Het was doorspekt met afwisseling: mensen van Bijzonder Jeugdzorg kwamen langs, er werd een bezoek gebracht aan de bib van Kapelle-op-den-Bos, op zoek naar inspiratie! Een ‘verdrink’-sessie was hun deel, hierin werden woorden/ideeën, zaken die leerlingen niet in hun verhaal wilden, letterlijk verdronken! En er werd zelfs een podcast opgenomen door de mensen van 𝙻𝚒𝚝𝚎𝚛𝚊𝚝𝚞𝚞𝚛 𝚅𝚕𝚊𝚊𝚗𝚍𝚎𝚛𝚎𝚗!

🌺

En zoals dat dan gaat met plechtige momenten moeten we een αα𐓣𝗍αᥣ 𝗌ρ𝗂ᥣ𝖿𝗂𝗀υ𝗋𝖾𐓣 𝕓𝕖𝕕𝕒𝕟𝕜𝕖𝕟!

* 𝟲 𝗦𝗧: bedankt om zo’n warme, open, fijne groep mensen te zijn die elkaar nemen zoals ze zijn en het te allen tijde voor elkaar opnemen. Bedankt om jullie open te stellen voor dit traject en langzaam maar zeker mee te groeien in het schrijfproces. Jullie waren fan-tas-tisch!

* @vera_van_renterghem waanzinnige dankjewel voor je expertise, je vakkundige begeleiding en je liefde om met deze jongeren aan het schrijven te gaan. Je openheid en je ongeëvenaarde portie geduld hebben mee geleid tot dit eindresultaat!

* 𝗠𝗲𝘃𝗿。 𝗕𝘂𝘁𝘀: dikke merci om aan de zijde van deze leerlingen te staan en hun schrijftalent mee uit die hoge hoed te toveren, jouw begeleiding en niet-aflatende geloof in deze zesdes heeft er mee voor gezorgd dat er sprake was van dit -hierboven vermelde- oorverdovend applaus. Ze kan het zelf beter zeggen: “𝑰𝒏 𝒆𝒆𝒏 𝑽𝒍𝒂𝒂𝒏𝒅𝒆𝒓𝒆𝒏 𝒘𝒂𝒂𝒓𝒊𝒏 𝒋𝒐𝒏𝒈𝒆𝒓𝒆𝒏 𝒔𝒕𝒆𝒆𝒅𝒔 𝒎𝒊𝒏𝒅𝒆𝒓 𝒍𝒆𝒛𝒆𝒏 𝒆𝒏 𝒅𝒆 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒆𝒔𝒔𝒆 𝒗𝒐𝒐𝒓 𝒍𝒊𝒕𝒆𝒓𝒂𝒕𝒖𝒖𝒓 𝒐𝒑 𝒆𝒆𝒏 𝒉𝒊𝒔𝒕𝒐𝒓𝒊𝒔𝒄𝒉 𝒅𝒊𝒆𝒑𝒕𝒆𝒑𝒖𝒏𝒕 𝒍𝒊𝒈𝒕, 𝒔𝒄𝒉𝒓𝒆𝒗𝒆𝒏 𝒅𝒆𝒛𝒆 𝒋𝒐𝒏𝒈𝒆𝒓𝒆𝒏 𝒆𝒆𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒉𝒂𝒂𝒍 𝒂𝒍𝒔𝒐𝒇 𝒛𝒆 𝒉𝒆𝒕 𝒆𝒍𝒌𝒆 𝒅𝒂𝒈 𝒅𝒆𝒅𝒆𝒏”

* 𝗕𝗼𝗯 𝗩𝗮𝗻 𝗠𝗼𝗹: dankjewel om onze leerlingen zo mooi en authentiek in beeld te brengen! De warmte van de beelden geeft de warmte van de momenten weer!

Categories:

Tags:

Comments are closed