Als school kiezen we ervoor om in te zetten op verbinding. Aan het begin van een nieuwe graad, doen we dat iets explicieter door op introductiedagen te trekken. Dit doen we tijdens de eerste week van september. Met het eerste, derde en vijfde jaar laten we de school even achter ons en zetten we twee dagen in op kennismaking en verbinding. We geloven dat een avond en een overnachting samen dit proces alleen maar versterkt. 

1e jaar

In het eerste jaar trekken we met onze groep richting de kust. We verblijven op twee verschillende plaatsen. De twee dagen, vullen we met kennismakingsspelletjes op klasniveau, leerlingen leren hun mentor beter kennen en tijdens de vrije momenten kunnen ze op verhaal komen bij elkaar (of bij oude bekenden uit de lagere school). 

3e jaar

In het derde jaar kiezen we als locatie voor Dworp. Het programma voor deze tweedaagse is erg divers. Ook hier wordt op klasniveau ingezet op kennismaking maar daarbuiten leren we elkaar ook op een andere manier kennen, dankzij externe partners die workshops begeleiden, trachten we met de leerlingen een thuisgevoel te creëren. 

5e jaar

In het vijfde jaar zwermen we uit over België, dat mag letterlijk genomen worden. Je kan hen vinden in Hasselt, Brugge, Kortrijk en Voeren. Intentie op elke locatie is dezelfde: kennismaken & verbinden. De georganiseerde activiteiten zijn aangepast aan deze leeftijdsgroep en we durven er met hen al wat avontuurlijker op uittrekken!