Talenten ontdekken op je eigen tempo

In 2B leer je net als in 1B vooral al doende, eerder dan uit boeken. Ook hier werk je projectmatig in een kleinere klas.

Als leerling van 2B krijg je 5 uur de basisoptie economie & organisatie en 5 uur de basisoptie maatschappij & welzijn, waardoor je hier echt in ondergedompeld wordt.

Maatschappij en welzijn

Je leert hoe mensen zich gedragen en samenleven. Je bent geboeid door de zorg voor mensen, voor opvoeding en begeleiding van mensen met een specifieke zorgbehoefte, begeleiding van jong en oud.

Je wil later een beroep uitoefenen waarbij de mens centraal staat. Sociale en communicatieve vaardigheden zijn hierbij belangrijk. In dit studiedomein steek je wat op over alle sociale situaties, over culturele en politieke ontwikkelingen, maar ook over mode en lifestyle. Dit is een domein voor jou als werken met mensen je aanspreekt en je graag creatief bezig bent.

Economie & organisatie

Je bent geïnteresseerd in de economische processen in onze maatschappij. Het spel tussen vraag en aanbod wil je helemaal doorgronden. Hoor je op het nieuws iets over ondernemen, investeren of marketing, dan spits je de oren. Leer je dit later met ingewikkelde vraagstukken en wiskundige formules begrijpen, dan ligt de wereld aan je voeten. Bovendien hou je van taal. Je kan het goed uitleggen en wil dat ook in andere talen vlot kunnen.

Een studiedomein als Economie en Organisatie doet je de wereld een beetje beter begrijpen, en dat is wat jou echt interesseert.

HOE ZIET JE LESSENTABEL ERUIT? 

Vak2B
BASISVORMING
via flexwerking
Frans2
Nederlands3
wiskunde3
Engels1
MAVO1
extra flex4
BASISVORMING
klaspraktijk
natuur & ruimte2
artistieke vorming2
lichamelijke opvoeding2
techniek2
godsdienst2
basisoptie economie & organisatie4
basisoptie maatschappij & welzijn4
32

Hoe ziet je schooljaar eruit?

Introductieweek

Net als in het eerste jaar begin je met een introductieweek die je afsluit met een kennismakingstweedaagse.

Projectweken

In de loop van het jaar heb je opnieuw vijf projectweken . Tijdens deze weken ga je dieper in op de twee basisopties nl. economie & organisatie en maatschappij & welzijn en kijk je hoe het er in de praktijk aan toe gaat door een bedrijfsbezoek, een bezoek aan een winkel enz.