Of we deze fotoreeks hebben achtergehouden tot deze Hִׂαׂׅׅᥣᥣִ࣪ᦒ᩠ׂׂׅׅᨰ᩠ׂׅ࠭ᧉ᩠֗ᧉ᩠࣭֗֗ꬻִׂׂׅαׂׅׅvִ࣪ᦒ᩠ׂׅ࣭֗ꬻׂׅdׂׂ݂݂? 

🎃

𝘔𝘪𝘴𝘴𝘤𝘩𝘪𝘦𝘯! En weet je waarom? 𝙉𝙞𝙚𝙩 om je de stuipen op het lijf te jagen, wel… 

🍬… omdat biotechnologische STEM-wetenschappen een 𝖆𝖓𝖌𝖘𝖙𝖆𝖆𝖓𝖏𝖆𝖌𝖊𝖓𝖉 boeiend vak is! 

🍬… omdat je tijdens biotechnologische STEM-wetenschappen op praktische wijze 𝖌𝖗𝖎𝖊𝖟𝖊𝖑𝖎𝖌 veel bijleert! 

🍬 … omdat je bij de lessen biotechnologische STEM-wetenschappen 𝖘𝖈𝖍𝖗𝖎𝖐𝖜𝖊𝖐𝖐𝖊𝖓𝖉 veel nieuwe dingen leert kennen! 

🧫

Onze leerlingen van 3BSW (= ᵇⁱᵒᵗᵉᶜʰⁿⁱˢᶜʰᵉ ˢᵀᴱᴹ⁻ʷᵉᵗᵉⁿˢᶜʰᵃᵖᵖᵉⁿ) dissecteerden tijdens de laatste les voor de vakantie een 𝘃𝗮𝗿𝗸𝗲𝗻𝘀𝗼𝗼𝗴. Leerplandoel 3 werd dus erg ernstig genomen : ‘De leerlingen leggen uit hoe plantaardige en dierlijke organismen prikkels ontvangen’. Zo zagen de leerlingen de (schone) tekeningen uit hun leerboek tot leven komen; geen getekende 𝐨𝐨𝐠𝐳𝐞𝐧𝐮𝐰, abstracte pentekeningen van menig 𝐨𝐨𝐠𝐬𝐩𝐢𝐞𝐫, tekst en uitleg bij 𝐠𝐞𝐳𝐢𝐜𝐡𝐭𝐬𝐯𝐞𝐥𝐝 𝐛𝐢𝐣 𝐝𝐢𝐞𝐫𝐞𝐧 maar … het échte oog onder de loep! En niet enkel onder de loep… want met die dissectienaald konden ze de structuren ook écht voelen. 

🙏🏻

𝘿𝙖𝙣𝙠𝙟𝙚𝙬𝙚𝙡 aan de stagiair die tijdens zijn observatie deze plaatjes maakte van dit lesmoment terwijl 𝚖𝚎𝚟𝚛𝚘𝚞𝚠 𝙶𝚎𝚢𝚜𝚔𝚎𝚗𝚜 haar troepen mee begeleidde in de wondere wereld der varkensoog! 

En die 𝙨𝙩𝙪𝙙𝙞𝙚𝙧𝙞𝙘𝙝𝙩𝙞𝙣𝙜 𝘽𝙎𝙒, wat houdt dat dan nog allemaal in? Wel, je combineert een brede algemene vorming met natuur- en biotechnisch wetenschappelijk denken. Je gaat op onderzoek en lost problemen op vanuit de wetenschappelijke focusvakken biologie, chemie en fysica. Je denkt na over natuurwetenschappelijke vragen en biotechnische problemen. Ook actuele ecologische en biotechnologische thema’s komen aan bod. Dit alles doe je met een stevige basiskennis wiskunde.

Categories:

Tags:

Comments are closed