Lessentabel

Vak3e jaar4e jaar
vanaf 2024-2025
Moderealisatie & textielverzorging1111
Maatschappelijke vorming - Nederlands88
AV2 2
Godsdienst22
Lichamelijke opvoeding22
Frans33
Wetenschappen - wiskunde22
Engels22
3232

Wat ga je leren?

Je leert technische vaardigheden om werkstukken te maken met verschillende materialen. Stapsgewijs leer je verschillende materialen en hun verwerkingsmogelijkheden kennen. Je zet ook al de eerste stappen in het uitvoeren van retouches. Vanuit de actualiteit bestudeer je mode en trends en maakt presentaties over het grote aanbod van stijlen en artikelen. Je maakt ook kennis met verschillende winkelconcepten en de e-commerce.

Voortraject

Alle basisopties uit het tweede jaar geven uitzicht op deze studierichting.

Toekomstgericht

Na deze richting kan je nog verschillende kanten uit. In de derde graad is de richting inhoudelijk verwant met volgende richtingen, met elk hun specifieke studiegebied: ‘Moderealisatie’ en ‘Textielverzorging’. In deze richtingen behaal je ofwel de beroepskwalificaties ‘Operator productielijn kleding, confectie en meubelstoffering’, ‘Operator strijkafdeling kleding- en confectieartikelen en textielverzorging’ ‘Operator retouche kleding- en confectieartikelen’ en ‘Winkelverkoper’, of de beroepskwalificaties ‘Operator Textielverzorging’.

Na de derde graad is het de bedoeling om meteen door te stromen naar de arbeidsmarkt. Wie dat wil, kan ook (aan een andere instelling) een specialisatiejaar volgen om zich nog meer te specialiseren binnen dit studiedomein. Wie echter wil doorstromen naar het hoger onderwijs, moet hierop gedurende één schooljaar een specifieke voorbereiding volgen.

Voor wie is deze richting bedoeld

Je bent geboeid door de modesector.

Je leert graag in een concrete context.

Je bent creatief, ontwerpt graag en houdt ervan met de naaimachine kleding en accessoires te maken.

Je wil graag eenvoudige retouches leren uitvoeren.

Je hebt een fijne motoriek.

Je bent communicatief en commercieel ingesteld.

Je bent geïnteresseerd in de commerciële presentatie van kleding en interieurartikelen en houdt je bijvoorbeeld graag bezig met winkelinrichting.

Je hebt oog voor detail en schoonheid.

Je bent geïnteresseerd in de verkoop van modeartikelen.

Je hebt aandacht voor duurzaamheid, bent communicatief en werkt graag in teamverband.

Je bent meer een doener dan een denker en steekt graag de handen uit de mouwen.