Lessentabel

Vak6e jaar
Mode techniek
Mode Verkoop
Artistieke Vorming
Project algemene vakken
Frans
Engels
Godsdienst2
Lichamelijke opvoeding2
Domeinproject1
33

Wat ga je leren?

Moderealisatie is een technisch-praktische studierichting binnen de arbeidsmarktfinaliteit. De focus ligt op het verwerven van technische vaardigheden zoals stik- en afwerkingstechnieken, strijken en retoucheren van diverse modeartikelen. Daarnaast worden de leerlingen opgeleid om te functioneren als winkelverkoper in een modezaak: je leert klanten informeren en adviseren. Je leert de noodzakelijke competenties om de verkoop correct af te handelen. Daarvoor verwerf je naast het Nederlands ook communicatieve vaardigheden in Frans en Engels.

De focus ligt op technische en praktische vaardigheden zoals stik- en afwerkingstechnieken en strijken. Je maakt ook complexe retouches.

We leren je ook omgaan met klanten. Klanten informeren, adviseren, verkopen en de dienst na verkoop komen aan bod.

We leren je de beginselen van e-commerce. Je gaat aan de slag met een digitaal kassasysteem en voorraadbeheer.

Voor Frans en Engels ligt de klemtoon op de communicatieve vaardigheden om met je klanten in gesprek te kunnen gaan. Daarvoor is een basiskennis vereist.

Toekomstgericht

Deze studierichting bereidt je voor op een job als kassier, winkelverkoper of administratief medewerker onthaal. Je kan dus onmiddellijk aan de slag in het werkveld.

Na deze studierichting kan je ook kiezen voor een beroepsgerichte specialisatie (Se-n-Se) om je nog meer te bekwamen. Op die manier word je bijvoorbeeld een allround ‘Ontwikkelaar prototypes mode’ of een ‘Procesoperator Textielverzorging’.

Met een extra jaar kan je ook toegang krijgen tot de studierichtingen in het hoger onderwijs.

VOOR WIE IS DEZE RICHTING BEDOELD?

Als je de vaardigheden die je in de tweede graad mode geleerd hebt, wil verfijnen en toetsen in levensechte omgevingen, dan ben je hier op je plaats.

EXTRA INFORMATIE