Lessentabel

Vak5e jaar6e jaar
Onthaal, organisatie en sales16
Project algemene vakken7
Frans3
Engels2
Godsdienst22
Lichamelijke opvoeding22
Domeinproject11
Duits2
3333

Wat ga je leren?

Onthaal, organisatie en sales is een praktische studierichting in de arbeidsmarktfinaliteit. Ze biedt inzicht in de werking van ondernemingen en is gericht op het ontwikkelen van competenties met betrekking tot onthaal- en verkoopactiviteiten. Aandacht voor communicatieve en sociale vaardigheden is essentieel in functie van een professionele communicatie met bezoekers en klanten. Het verwerven van digitale competenties kadert in de bedrijfsgerichte component vermits de goederen-, documenten-en informatiestroom in sterke mate gedigitaliseerd zijn.

Je krijgt inzicht in de werking van ondernemingen. Je leert klanten onthalen en informeren.

Je zal beperkte administratieve taken uitvoeren. Je wordt opgeleid in de verkoop en marketing in de retailsector in een B2C-omgeving.

In de vreemde talen Frans en Engels ligt de nadruk op de communicatieve vaardigheden binnen de context van je opleiding.

Je maakt kennis met het vak Duits en kan je redden in een beroepscontext.

Toekomstgericht

Deze studierichting bereidt je voor op een job als kassier, winkelverkoper of administratief medewerker onthaal. Je kan dus onmiddellijk aan de slag in het werkveld.

Na deze studierichting kan je ook een Se-n-Se opleiding (soort specialisatiejaar) volgen om je nog meer te bekwamen. Op die manier word je een allround commercieel assistent of klantcontactmedewerker.

Met een extra jaar kan je ook toegang krijgen tot de studierichtingen in het hoger onderwijs.